V pátek 14. a v sobotu 15. března 2008 Okresní sdružení hasičů Benešov pořádalo školení strojníků a velitelů zásahových jednotek obcí, které se konalo v malebném prostředí hotelu Jizbice u Čechtic. Po dohodě se starostou OSH Benešov panem Pávem vyjela naše jednotka s CAS 25 Liaz k hotelu Jizbice, kde měla provádět lektorskou činnost.

 

Na místě jsme byli rozděleni do třech skupin. První skupina učila budoucí strojníky a velitele pořadovému výcviku, druhá prováděla technický výcvik práce s hadicemi a třetí skupina u CAS školila na práci s technickými prostředky s následnou praktickou průpravou.

Jednalo se o požární útok od CAS na tři B hadice, rozdělovač a dva proudy s dvěmi C hadicemi a doplňování CAS pomocí plovoucího čerpadla s důrazem na správnou chůzi podél hadic a signály. Strojníci a velitelé, kteří své teoretické znalosti nabyli během pátečního odpoledne a v sobotu si vše vyzkoušeli v praxi, zakončili školení napsáním zkušebního testu. Po předání protokolů o úspěšném absolvování výcviku a odznaků hasiče třetího stupně se účastníci rozjeli na své základny. Krásné počasí panující po celý víkend jen dokreslovalo skvělou atmosféru celé akce.

 

Poděkování patří panu Pávovi za důvěru vloženou do našich znalostí a zkušeností,

které jsme mohli předat dál.