Dne 13.5. se dva členové jednotky zúčastnily spolu s hasiči z HZS Praha stanice č.6 Krč lezeckého výcviku v hezkém prostředí bývalých vápencových dolů. Nebylo to první společné školení s hasiči z Parhy.

Hasiči se slaňovali do hloubky cca 60 metrů k místu zvaném Gotická štola. Hasiči se vydali do štoly k místu kde se nacházel velmi úzký průlez, jenž ústil do šachty hluboké cca 20 metrů, kde se nacházel velký prostor. Zde se vytvořily jistící body pro přípravu kladkostroje. Pomocí kladkostroje byl spuštěn průrvou náš dobrovolník Vláďa upevněný v záchranných nosítkách. Následně byl vyprošťován zpět. Vyprošťování bylo velmi fyzicky náročné, zejména když nám Vladík zapřel cca 10 kg své váhy. Po úspěšném vyproštění se uklidil použitý materiál a zvolna se postupovalo zpět k ústí štoly a následnému výstupu vzhůru.Školení prověřilo fyzickou zdatnost a dovednosti členů jednotky.

Tímto velmi děkujeme HZS Praha  Krč, veliteli lezecké skupiny Jiřímu Srbovi a Tomáši Veselému za možnost společného výcviku.